توضیح حذف نام مولانا از کتاب درسی

[ad_1]

ایسنا: گفته می شود که حذف نام مولوی مربوط به یک شعر در کتاب درسی و در عوض دادن عنوان “شاعر” به آن هیچ ارتباطی با موضوع بحث برانگیز حذف ها و تغییرات کتاب درسی ندارد.

علی عسگر بشیری ، یکی از اعضای ستاد مبارزه با جعل و تقلب ، در یادداشتی با عنوان “این دو آیه از مولانا نیستند” نوشت: مولانا جلال الدین گفت:

شما می توانید از یک دوست بد فرار کنید / یک دوست بد از یک مار بد بدتر است

مار شیطانی فقط تو را می کشد / دوست بد تو و ایمانت را می کشد »(فارسی 9 ، 1397: 31)

در حالی که دو بیت به این ترتیب از مولانا نیست و در نسخه های معتبر مثنوی منتشر نشده است. دوستان و دانشمندان پیشین مقالاتی در این زمینه می نوشتند (تا آنجا که من می دانم آقایان محسن احمدوندی و مهدی شعبانی) و این موضوع را در رسانه ها و شبکه های مجازی دنبال می کردند و سرانجام آموزش و پرورش به درستی این انتساب اشتباه را از کتاب درسی و در نسخه 1398 ، بعداً ، به شرح زیر اصلاح می شود: “شاعر چنین گفت …” (فارسی 9 ، 1398: 31).

همانطور که تب انتقاد از کتابهای درسی افزایش یافته است (و بعضی از آنها طبیعی است ، زیرا کتاب درسی نباید اشتباه شود) ، برخی بدون تغییر مطالعه هرگونه تغییر را انتقاد می کنند. با این حال ، حداقل تغییر در این مورد صحیح بود و شعری که نادرست به مولانا نسبت داده شده بود ، تصحیح شد؛ اما اخیراً بسیاری از رسانه های معتبر و شبکه های مجازی برای شعر مولانا فشار می آورند! از کتابهای درسی حذف شده است اما در مثنوی این دو آیه به این صورت ذکر نشده است و البته اشکال دیگری نیز در آن وجود دارد که متفاوت است.

آیات موجود در مثنوی که دارای مضامین مشابه هستند ، به شرح زیر است: در کتاب چهارم: “دوست بد ، زیرا عشق تو در توست / از او فرار کن و گفتگو را کم کن”.

بخشی که سر شما را قطع می کند / سر و مسجد شما را می شکند خلاص شوید (مثنوی ، چاپ موحد ، جلد 2 ، صفحه 853)

و در کتاب پنجم: حق ذات پاک الله الصمد

مار بد جانی کنار سلیم / دوست آرد بد به نار مقیم (مثنوی معنوی ، چاپ موحد ، جلد 2 ، صفحه 1166)

بحث اصلی این است که کسانی که به دنبال انتقاد و اصلاح هستند باید حرف خود را با منابع اصلی ثابت کنند. “چنین اظهاراتی که به طور گسترده در رسانه ها نیز پخش می شود ، یکی از پیامدهای گسترش جعل یا انتساب شاعران و نویسندگان مشهور است.”

توضیح در مورد حذف نام مولانا از کتاب درسی

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید