رهبر انقلاب در تربیت و مراقبت از فرزندان خود مدیون این مرد هستند + عکس

[ad_1]

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین ، به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقام معظم رهبری ، حضرت آیت الله خامنه ای در سفر به استان یزد در سال 2007 با حضور مرحوم مهدی آذری زادی اظهار داشتند: من مردی را می شناسم. .. فرزندان ما در حال ورود به یک دوره پیشرفت بودند – یعنی نزدیک به بزرگسالی – دوره نیز دوره تاگوت بود و همه عوامل در جهت گمراه کردن ذهن و قلب جوان حرکت می کردند. من می خواستم چیزی باشد که جوانان ما بتوانند از آن راهنمایی کنند و جذاب باشند. خوب ، این کتاب خوبی بود. من در حال نوشتن لیستی از کتاب ها بودم و آن را بین دانش آموزان جوان و دانش آموزان دبیرستان توزیع کردم ، اما برای کودکان خردسال دستمان خالی بود تا اینکه کتاب آنها را پیدا کردم. من نگاه کردم و دیدم که از بسیاری جهات ، از دو یا سه راه ، این همان چیزی است که من بدنبال آن هستم … آنها در یک برهه از زمان خلا gap زنجیره فرهنگی طولانی این کشور را پر کردند. این کار ارزشمندی است. خدا رحمت کند – آقای مهدی آذر سوار شوید! – این سرویس را بپذیرید و افتخار کنید. این ستایشهای زبانی و اینها پاداش کارهایی را که با اخلاص انجام می شود نمی دهند. پاداش کار خالصانه را خدا باید بدهد و خدا آن را می دهد. »15/10/2007

در سال 1998 ، گروهی از کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به دیدار رهبر معظم انقلاب آمدند. آیت الله خامنه ای ، که یکی از اهالی فرهنگ و تعلیم و تربیت محسوب می شود ، در این جلسه اهمیت زیادی را به دوران کودکی به عنوان مرحله ای از زندگی بشر می دهد که نقش مهمی در بهزیستی فردی و اجتماعی وی دارد: “اگر واقعاً به آرمانهای اسلامی و ملی و ما به عظمت ایران و ایرانیان و جبران مسیری که دستان استبداد سیاه در طی دویست سال گذشته ، دویست سال گذشته ما را در پیش گرفته اند ، فکر می کنیم. “اگر آنها برای ما مهم هستند و ما به معنای واقعی کلمه به آینده اهمیت می دهیم ، پس باید به پرورش کودکان و نوجوانان توجه زیادی داشته باشیم.” (1)

این سطور ترجمه عینی همان کلماتی است که امیرالم theمنین (علیه السلام) به آن اشاره کردند. آموزش کودک به اندازه کنده کاری روی سنگ ماندگار است .2 رهبر انقلاب ، از همان ابتدا و در سالهای قبل از انقلاب ، به این س questionال توجه زیادی داشتند. تهیه غذای مناسب فکری و فرهنگی برای فرزندان آنها نیز از این قاعده مستثنی نیست. از این منظر است که تشکر و تمجید بی سابقه وی از مرحوم مهدی آذری زادی معنا دارد. هفتم ژوئیه سالگرد درگذشت مرحوم آذری زادی است که به عنوان روز ملی ادبیات کودک و نوجوان ثبت شده است. به همین مناسبت ، مروری بر زندگی و دوره مشهور دوره معروف 8 جلدی آن مرحوم خالی از لطف نیست.

رهبر انقلاب در تربیت و مراقبت از فرزندان خود مدیون این مرد هستند + عکس

انور سهیلی در اتاق اشک
وی در سال 1300 در منطقه هورامشاه یزد به دنیا آمد. از کودکی تا جوانی با پدرش در کشاورزی کار می کرد و پس از کشاورزی مدتی در حرفه بافندگی کار می کرد. وی ضمن کار با لباس بافتنی ، کارگاهی را در یک کتابفروشی در یزد ایجاد کرد و آقای آذری زادی را برای کار در یک کتابفروشی معرفی کرد و این گامی در جهت اتصال این کودک یزدی با دنیای کتاب بود.

پس از مدتی سفر خود را می بندد و به پایتخت می رود و در آنجا زندگی خود را در چایخانه ای می گذراند تا زندگی خود را تأمین کند و این نقطه عطف دیگری در زندگی او است. او یک روز در یک چایخانه داستانی را از انور سهیلی شنید و آن را در ذهنش جرقه زد و جلد اول کتاب داستانهای خوب برای کودکان خوب با ایده ساده سازی این اثر باستانی برای کودکان و نوجوانان متولد شد. البته بیشتر آثار او در یک جهت و بر اساس ادبیات کهن – چه مذهبی و چه ملی – شکل گرفته اند.

اما همه چیز به همین راحتی پیش نرفت. پس از اتمام جلد اول داستان های خوب برای کودکان خوب ، بیشتر ناشران چاپ کتاب را قبول نکردند ، اما این کتاب سرانجام توسط انتشارات امیرکبیر منتشر شد. احتمالاً عاملی باعث می شود که آنها به همان میزان بد عمل کنند که او در جایی می گوید: “اما اکنون فکر می کنم خواندن کتاب برای من چیزی جز سردرگمی نبود. “اگر به جای نویسنده شدن ، سبزیجات می فروختم ، اکنون آرامش و راحتی داشتم!”

اما لحظه عجیب زندگی او هیچ یک از این موارد نیست. عجیب است که او در طول زندگی خود هرگز به مدرسه نرفته است و تمام دانش و سواد او نتیجه تحصیل رایگان است. او می گوید: “… رنگ کلاس را ندیدم.” “تا 54 سالگی ، زمانی که در شیراز بودم ، با دوستانم به کلاسهای جنگ در حومه شیراز رفتیم. من یک بار منظره ای از کلاس را دیدم.

تلاشی برای رسیدن به اوج نیم قرن
آقای مهدی آذری زادی نزدیک به پنجاه سال تمام تلاش خود را کرده است تا با فعالیت در زمینه کودکان و نوجوانان گامی در جهت توسعه فرهنگ و بینش این جامعه بردارد و البته مانند سایر پدر سالاران با سنگهای زیادی روبرو است غفلت. در این دوره بیش از سی اثر در زمینه ادبیات ، به ویژه برای کودکان و نوجوانان نوشت. برای ذکر مثالهایی از این مجموعه می توان به آثار بی نظیر “یاد عاشورا” ، “داستانهای خوب برای کودکان خوب” ، “قند عسل” ، “گربه هوشمند” اشاره کرد و به “گربه تنبل” اشاره کرد.

سرانجام پسر هورامشاه پس از سالها تلاش مداوم و جهاد در عرصه ادبیات ، پس از یک دوره بیماری ، در تاریخ 7 ژوئیه 2009 به دربکی شتافت و در حسینیه هورامشاه واقع در یزد به خاک سپرده شد. شورای عالی فرهنگی در سال 1392 به لطف خدمات ارزنده این نویسنده یزدی ، ششم ژوئیه را روز کودک و نوجوان اعلام کرد.

شهرهای ادبیات
همانطور که قبلاً اشاره شد ، یکی از برجسته ترین آثار مرحوم یزدی در میان آثار وی ، مجموعه “داستانهای خوب برای کودکان خوب” است. این کتاب شامل هشت جلد است و در هر جلد نویسنده به یکی از متون دینی یا ملی باستان می رود و کار او بر این اساس استوار است که در هر جلد مضامین داستان ها از یک اثر دیگر گرفته شده و به فارسی مدرن ترجمه شده است با یک خودکار صاف.

برای تهیه این مجموعه ، نویسنده ما را به هشت مقصد می رساند: در اولین مقصد به کلیله و دمن می رود و از بیست و پنج داستان از این اثر استفاده می کند. مقصد دوم بوی شمال می دهد و نویسنده از بیست و یک داستان از داستان های مرزی استفاده می کند. مقصد سوم ترکیبی از آثار سمرقند و طبرستان است. در این جلد ، مرحوم آذری یزدی از سیزده داستان در مورد Sinbadnam و دو داستان در مورد Caboosnach استفاده کرده است. در مقصد چهارم ، همانطور که انتظار می رفت ، او به مولوی روی آورد و این جلد را با بیست و چهار حکایت از مثنوی بست.

در مقصد پنجم ، او خاک حجاز را بر روی یک کاغذ پهن کرده و مخاطبان را به سمت وحی سوق می دهد. در این جلد ، راوی هجده داستان قرآنی را با تمرکز بر زندگی پیامبران بیان می کند. در مقصد ششم ، او از شهر فیروزه بازدید می کند و از آقای عطار ، میهمان بیستوویک برای ما می گوید. در مقصد هفتم ، بوی تازه شیراز و طعم گلستان به عنوان ادویه اضافه می شود. سرانجام در مقصد هشتم به درب ذات مقدس معصومین علیهم السلام می رود تا پایان کار را مهر و موم کند.

می توان ادعا كرد كه از میان معدود آثار حوزه ادبیات كودكان ، یكی از جامع ترین آثار این مجموعه هشت جلدی “داستانهای خوب برای كودكان خوب” است. یعنی نویسنده در مورد کار فکر کرده ، زحمت کشیده و از روی نگرانی کار را خلق کرده است. این تمجیدها فقط کلمات پوچی برای پر کردن CV نیستند و آمار آن را تأیید می کند. در سال 1967 ، نویسنده همچنین برای نوشتن این مجموعه برنده جایزه یونسکو شد. جالب است بدانید که این مجموعه به چهار زبان زنده اسپانیایی ، چینی ، روسی و ارمنی ترجمه شده و 64 بار تجدید چاپ شده است.

البته واضح است که مرحوم آذری زادی متناسب با فضای زمان خود و شرایط نوجوانان همان دوره و همراهی نوجوانان هر دوره داستان های خوبی را طراحی و پرداخت کرده است اما در هر اگر این کار از این کار غفلت شود و تلاش های او در زمینه ادبیات کودک. او نوجوان نشد و هرکسی که امروز درگیر فرهنگ و ادبیات کودک و نوجوان باشد ، نیاز به نگاهی به آثار مهدی آذری زادی دارد.

1) بیانیه ها در جلسه کارکنان کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان ، 23 فوریه 1998
2) (بحارالانوار ، علامه مجلسی ، جلد 1 ، ص 224)

27219

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید