سرانجام ، رویای ساخت دریاچه ای در قلب کویر

[ad_1]

خراسان: شاید قبل از سال 1998 ، کسی باور نمی کرد که در بیابان لوت دریاچه ای وجود داشته باشد. حتی مارکوپولو در سفرنامه معروف خود از این کویر به عنوان کویر یاد می کند ، اما برخی گزارش ها نشان می دهد که امروزه این کویر دارای جوانترین دریاچه کشور است که توانسته است وضعیت گردشگری این منطقه را تنظیم کرده و حتی آن را تغییر دهد. بوم شناسی منطقه و به همین دلیل مردم منطقه آن را شگفتی کویر خواندند. امروز ما در مورد این دریاچه جوان و راه های حفاظت از آن نوشتیم که موافقان و مخالفان آن است.

تاریخچه دریاچه

بهار سال 1398 بود که باران های سیل آسا شروع به ریزش کرد و باعث طغیان رودخانه سال ، از ارتفاعات استان خراسان جنوبی شد. در نتیجه این سیلاب در بهار سال 2009 ، سیل در استان کرمان رخ داد که همراه با خسارات ناشی از آن ، این دریاچه طبیعی و زیبا را به مساحت 60 هکتار به عمق 5 ایجاد کرد. تا 6 متر در قلب کویر.

رویای دریاچه ای در قلب کویر

با وجود اینکه سن دریاچه لوت لوت کمتر از دو سال است ، وب سایت مشرق روز گذشته در گزارشی نوشت برخی افراد 60 سال پیش می خواستند دریاچه ای در قلب کویر داشته باشند. در این گزارش به نقل از پروفسور پرویز کردوانی ، جغرافیدان و پدر صحراشناسی ایران ، شخصی به نام هومن فرزاد انتقال آب از دریاهای ایران به اعماق نقاط ایران یعنی جازموریان ، کویر لوتا و دشت کویر را پیشنهاد می کند.

زنده ماندن یا مرگ معجزه کویر؟

وی گفت ما باید آب را از خلیج فارس پمپاژ کرده و به بیابانهای لوت ، جازموریان و دشت کویر تخلیه کنیم. در این حالت سه دریاچه وجود دارد و درست همانطور که باران در شمال دریای خزر می بارد. اینجا باران آنقدر شدید است که باید با قایق به کوم برویم.

مخالفت همان سالهای دور

البته پروفسور کردوانی با این طرح مخالفت کرد و همزمان گفت: “باران شمالی فقط به برکت دریای خزر نیست. اگر فقط به دلیل دریا بود ، میزان بارندگی باید در همه نقاط اطراف دریای خزر یکسان باشد. “در حالی که بندر انزلی در ترکمنستان 2000 میلی متر و کمتر از 100 میلی متر باران دارد.”

حالا باید چه کار کنیم

این دریاچه که به گفته رئیس پایگاه جهانی لوت باعث افزایش گردشگری در استان کرمان شده است ، حتی پرندگان مهاجر را نیز به خود جلب کرده و به گفته مردم محلی ، درجه حرارت اطراف دریاچه را کاهش داده است. همچنین ، بسیاری از کارشناسان معتقدند که این دریاچه یکی از زیباترین پدیده های دوره جدید در استان کرمان و حتی جهانگردی در ایران و جهان است که باید با گردشگران آشنا شده و برای حفظ آن تلاش کند ، زیرا اگر این دریاچه در دمای بالا خیلی زود آزاد می شود. صحرا تبخیر می شود و دوباره به همان کویر بایر تبدیل می شود.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید