[ad_1]
ایسنا: گروهی از محققان انگلیسی در تلاشند با استفاده از داده های آژانس فضایی اروپا شیوع وبا از فضا را پیش بینی کنند.
وبا نوعی بیماری آبزی است که در اثر خوردن و هضم آب و مواد غذایی آلوده به باکتری ویبریو وبا ایجاد می شود. این باکتری در مناطق ساحلی جهان ، به ویژه در مناطق پرجمعیت مناطق استوایی یافت می شود.
این عامل بیماری زا معمولاً در دماهای متوسط ، شوری و لجن های مختلف زندگی می کند و توسط پلانکتون ها و ارگانیسم های کوچک مهار می شود.
گرم شدن کره زمین و افزایش هوا باعث ایجاد وبا می شود. این بیماری سالانه 1.3 تا 4 میلیون نفر را در سراسر جهان تحت تأثیر قرار می دهد و منجر به مرگ 143000 نفر می شود. مطالعه جدید نشان می دهد که با اندازه گیری شوری آب دریا شیوع وبا در هند ساحلی را می توان با موفقیت 89 درصد پیش بینی کرد.
رابطه عوامل محیطی برای وبا پیچیده و فصلی است و تأثیرات متفاوتی دارد. الگوریتم های یادگیری ماشین می توانند با یادگیری شناخت الگوهای موجود در پایگاه داده و پیش بینی های قابل پیش بینی ، بر این مشکلات غلبه کنند.
امی کمبل و همکارانش در آزمایشگاه دریایی در پلیموث (PML) در انگلستان از الگوریتمی برای یادگیری ماشین استفاده کردند که معمولاً در علم محیط زیست مورد استفاده قرار می گیرد و می تواند مدل ها را در پایگاه داده تشخیص دهد و پیش بینی های قابل پیش بینی کند.
محققان در حال آموزش الگوریتم شیوع وبا در هند بین سال های 2010 و 2018 هستند.
این الگوریتم با استفاده از داده های ثبت شده توسط شش ماهواره که بخشی از برنامه آژانس فضایی اروپا (ESA) به نام ابتکار تغییر آب و هوا هستند ، می تواند ارتباط بین عوامل محیطی وبا را بیاموزد.
با فعال کردن یا حذف متغیرهای محیطی و تنظیمات فرعی برای فصول مختلف ، الگوریتم متغیرهای اصلی را برای پیش بینی شیوع وبا ، یعنی دمای سطح ، شوری دریا ، کلروفیل و اختلاف سطح دریا از میانگین شناسایی می کند.
[ad_2]