قالیباف؛ با رقبا 96 از 1400 درگیر شوید؟

[ad_1]

برترین ها: زمزمه های حضور اسحاق جهانگیری و کلیباف در انتخابات ریاست جمهوری 1400 بیش از گذشته افزایش یافته است و به نظر می رسد نامزدهای انتخابات 1996 تمایلی به نامزدی ندارند.

باهنر ، یک فعال سیاسی بنیادگرا و نماینده مجلس ، اخیراً به مثلث گفته است که جهانگیری به او (باهنر) گفته است در صورت درخواست این کار در انتخابات شرکت خواهد کرد.

این گفته در حالی بیان شد که علی صوفی اخیراً گفته بود جهانگیری برای حضور در سال 1400 اعلام آمادگی کرده است: “آقای جهانگیری به صراحت اعلام کرده است که در سال 1400 نامزد ریاست جمهوری خواهد شد …

جهانگیری - کلیباف؛  با رقبا 96 از 1400 درگیر شوید؟

“آقای جهانگیری به صراحت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1996 خود را کاندیدای اصلاح طلب اعلام کرده است ، اما به دلیل حضور در دولت رنج زیادی می کشد.”

یا دیروز ، محمد مهاجری در مصاحبه ای با نامه نیوز گفت: “اگرچه آقای جهانگیری از اعضای حزب کارگزاران است ، اما او یک مدیر عملیاتی قوی ، صادق و با کفایت در میان اصلاح طلبان است. اصلاح طلبان اگر واقعاً به خود بیایند در مورد آقای جهانگیری به توافق می رسند …

آقای جهانگیری برای ریاست جمهوری نامزد می شود زیرا از بخش میانه رو اصلاحات است … اکنون کار وی برای وی بسیار دشوار است که کاندیدای ریاست جمهوری شود. زیرا در دولت آقای روحانی از توانایی های وی زیاد استفاده نشده و اکنون اگر وی کاندیدای ریاست جمهوری شود ، کسانی که در ستادهای انتخاباتی سایر نامزدها ، حتی برخی اصلاح طلبان هستند ، از وی انتقاد خواهند کرد.

در این مورد ، آقای جهانگیری در یک دوراهی قرار دارد. زیرا یا باید به دولت آقای روحانی حمله کند که مورد قبول وی نیست ، یا باید سکوت کند – کاری که به نظر می رسد انجام می دهد – که به نفع وی نیز نخواهد بود … آقای جهانگیری برای ریاست جمهوری کاندید خواهد شد ، حتی اگر اکنون بدانید که صلاحیت تأیید نمی شود. “البته بعید می دانم آقای جهانگیری مورد تأیید قرار نگیرد.”

علاوه بر این که به نظر می رسد خود جهانگیری تمایل به شرکت در انتخابات را دارد و به گفته فعالان سیاسی اصلاح طلب یا حتی اصولگرا مانند باهنر ، وی می گوید که می آید ، به نظر نمی رسد اصلاح طلبان از حمایت او به عنوان یک کاندیدای اجماع مخالف باشند. زیرا جهانی سازی معیارهای لازم را دارد که اصلاح طلبان می خواهند.

تقریباً بلافاصله پس از دسامبر 1996 و اعتراضات گسترده بخشهای خاص مردم نسبت به مشکلات معیشتی ، اصلاح طلبان عمده اصلاحات مسالمت آمیز سیاست های انتخاباتی را با نامزد اصلاح طلب در دستور کار قرار دادند. این موضوع در انتخابات مجلس یازدهم نیز به حدی مورد بحث قرار گرفت که به دنبال رد صلاحیت گسترده نیروهای اصلاح طلب ، اختلافاتی بین اکثریت اصلاح طلبان و کسانی که هنوز طرفدار نامزدهای ائتلاف هستند ، به وجود آمد. لیستی ارائه ندهید.

پس از انتخابات پارلمانی ، این محور ، یعنی ورود به انتخابات ریاست جمهوری در سال 1400 ، فقط توسط کاندیدای اصلاح طلبان تقویت شد و تقریباً همه احزاب حتی نمایندگان به این نتیجه رسیدند که دیگر نباید سیاست ائتلاف را دنبال کرد. اما یک خطر وجود دارد و آن رد صلاحیت است.

جهانگیری - کلیباف؛  با رقبا 96 از 1400 درگیر شوید؟

انتخابات پارلمانی نشان داده است که اگر اصلاح طلبان با نیروهای شناخته شده و سنتی خود وارد انتخابات شوند ، تمایل کمتری برای عبور از فیلتر هیئت امنا دارند و به نظر می رسد در انتخابات ریاست جمهوری نیز همین اتفاق رخ دهد ؛ بنابراین لازم است از نیرویی حمایت شود که هم کاملاً اصلاح طلب باشد و هم احتمالاً مورد تأیید باشد.

از طرف دیگر ، این نیرو نیز باید شناخت اجتماعی داشته باشد و اصلاح طلب بی طرف نباشد. با توجه به این وضعیت ، به نظر می رسد اسحاق جهانگیری گزینه خوبی برای اصلاح طلبان باشد. زیرا از یک طرف این یک نیروی کاملاً اصلاح طلب است؛ همانطور که محمدعلی ابطحی اخیراً پس از اعلام اینکه باید فقط با نیروی اصلاح طلب در انتخابات شرکت کند ، بدون اعلام اینکه آیا جهانگیری نامزد خواهد شد یا خیر گفت: “وی هنوز کاندید نشده است و من نمی دانم که نامزد خواهد شد یا خیر. اما آقای جهانگیری همیشه “او یک اصلاح طلب بود”.

جهانگیری علاوه بر اینکه اصلاح طلب است ، شانس زیادی برای تأیید دارد زیرا اولاً وی از سمت معاون اول رئیس جمهور وارد انتخابات شد و دوم اینکه در انتخابات قبلی ریاست جمهوری یعنی انتخابات سال 1996 تأیید شد. همه کارها را انجام دهید. که باعث خشم هیئت امنا شده است ، همانطور که چهار سال پیش تأیید شده است ، می تواند در این دوره تصویب شود.

علاوه بر این ، در انتخابات سال 1996 ، زمانی که وی به عنوان کاندیدای پوششی نامزد شد ، مورد استقبال مردم قرار گرفت و به نظر می رسید که مورد استقبال قرار گرفته است. بعلاوه ، چهره وی اغراق آمیز نیست و بعید به نظر می رسد جهانگیری با گروه ها و نهادهای مختلف با چالش های عمیقی روبرو شود.

در همین رابطه ، اسماعیل دوستی ، فعال سیاسی اصلاح طلب ، در مقایسه محمدجواد ظریف و اسحاق جهانگیری ، گفت: ظریف دیپلمات خوبی است و سبک اجرایی او ممکن است به خوبی ریاست جمهوری نباشد. او در خارج از کشور بود و صادقانه کار می کرد …

“من فکر نمی کنم او مدیر اجرایی کشور باشد ، اما آقای جهانگیری صلاحیت بیشتری به عنوان رئیس جمهور دارد و من فکر می کنم که وی یک نامزد اصلاح طلب خواهد بود.” یا علی صوفی گفته بود: “حتی وقتی جهانگیری در انتخابات سال 1996 شرکت کرد ، مردم بلافاصله نگرش مثبتی نسبت به او نشان دادند و به همین دلیل حتی روحانی چنان احساس خطر کرد که اگر می خواست ادامه دهد ، روحانی می تواند به حاشیه برود. او قصد نداشت آن روز با روحانی رقابت کند ، بنابراین به نفع روحانی کنار کشید.

اصلاح طلبان می توانند جهانگیری را پذیرفته و آن را به مردم ارائه دهند. این یکی دیگر از هنرهای جهانی سازی است که چگونه می تواند در مواجهه با روابط مردم با دولت روحانی و اقدامات آن توجیه شود. “این به هنر جهانی سازی و اصلاح طلبان بستگی دارد که به کمک آنها می آیند.”

البته همانطور که صوفی گفت ، راه جهانگیری در سال 1400 نیز آسان نخواهد بود ، زیرا بسیاری او را نماینده دولت فعلی می دانند و طبیعی است که به دلیل موقعیت وی به عنوان معاون اول نخست وزیر ، بسیاری از مشکلات را از طریق چشمانش. با این حال ، جهانگیری مدت ها پیش گفته بود كه در دولت صلاحیتی برای تغییر دبیر كابینه خود ندارد: “تاكنون به من اجازه بركناری دبیر خود داده نشده است ، بنابراین انتظار نداشته باشید كه من وكیل و وزیر را تغییر دهم.”

علاوه بر این ، نکته جالب موقعیت حزب کارگزاران است؛ در حالی که گفته می شود جهانگیری بخشی از بدنه اصلاح طلب سنتی است ، حزب کارگزاران هنوز موضع روشنی در مورد کاندیداتوری وی اتخاذ نکرده است ، در حالی که جهانگیری عضوی از حزب سازندگی کارگزاران است.

بعلاوه ، نه به طور رسمی ، بلکه از طریق گفتگوهای پراکنده توسط برخی از اعضای کارگزاران ، به نظر می رسد در حزب تمایل به حمایت از علی لاریجانی به عنوان گزینه ائتلاف وجود دارد. چند ماه پیش ، اما حسین مرعشی ، به عنوان سخنگوی حزب ، اعلام کرد که نمایندگان برای انتخابات 1400 با لاریجانی مذاکره نکرده اند و عوامل آماده حمایت از یک نامزد اصلاح طلب هستند.

مهاجری گفت: “البته موضوع تأیید نامزد اصلاح طلب نیز وجود دارد كه یكی از اولویت های بعدی در تصمیم گیری انتخاباتی است.” اصلاح طلبان در گرفتن آرا fundamental خاموش و خاکستری بسیار موفق تر از اصولگرایان هستند و آنها همیشه این را ثابت کرده اند. با توجه به اینکه این اتفاق ممکن است دوباره تکرار شود ، دلیل سیاسی حکم می کند که آنها فضای رقابت را ترک نکنند. من شخصاً به آقای جهانگیری علاقه دارم و خیلی دوست دارم که وی در روند اصلاحات کاندیدا شود.

جهانگیری - کلیباف؛  با رقبا 96 از 1400 درگیر شوید؟

برای بافندگان فرش 1400 سخت تر از 92 و 96

خورشید علت خورشید شد. جواد آرین منش ، نماینده سابق مردم مشهد در مجلس ، گفت: “یکی از اصلی ترین انتخابات اصولگرایان برای سال 1400 آقای کلیباف است که چندین آرشیو اجرایی دارد و یکی از افرادی است که به تصویب هیئت امنا می رسد. ؛ “بنابراین اغراق نیست که در میان اعضای پارلمان اولین انتخابات برای انتخابات ریاست جمهوری 1400 آقای کالیباف بود.” اظهارات نماینده سابق مجلس مبنی بر اینکه تمایل رئیس مجلس برای پیوستن به کمپین در سال 1400 نه پیش بینی بود و نه حدس و گمان. توضیح آن روشن است. اینکه کل تحلیلی که نقشه راه کالیباف برای رسیدن به کشیش از طریق بهارستان انجام شد ، نشانه روشنی از خورشید بود.

به همین دلیل ، کالیباف در جریان انتخابات پارلمانی در جلسات وحدت به هیچ وجه برای بحث در مورد انتخاب رئیس مجلس ظاهر نشد ، خصوصاً وقتی موضوع پیمان پایداری مطرح شد. پیمانی که برای انتخاب کالیباف حق انتخاب بود. اداره بهارستان یا پاستور. جبهه پایداری و برخی جریانات با کلیباف در اصولگرایان نمی خواستند که شهردار سابق تهران آنها و مجلس را به یک گام بلند پروازی سیاسی تبدیل کند. با این حال ، کالیباف خود را در موقعیتی بالاتر از آنچه دیگران می خواستند به او تحمیل کنند ، یافت. وی اصولگرایان را بیش از این مشاغل مدیون خود می دانست ؛ زیرا وی دو بار به عنوان رئیس جمهور تحت فشار قرار گرفت ، اما در نهایت آنها از رسیدن به اجماع نهایی درباره وی خودداری کردند. بنابراین ، از دیدگاه کالیباف ، اکنون زمان تعیین شرایط وی و اقدامات دیگران فرا رسیده است. او هم ریاست جمهوری بهارستان را می خواست و هم کشیش.

بهارستان به عنوان هدف نهایی و اصلی برای گرما و تقابل با رقیب و کشیش قبلی. اما به نظر نمی رسد ادعای آرینمنس مبنی بر اینکه کالیباف گزینه نهایی اصولگرایان است ، درست باشد. حداقل در حال حاضر ، چند ماه قبل از انتخابات ، قطعاً کالیباف گزینه قطعی نیست و بسیاری از اصولگرایان از نقشه راه کالیباف برای کشیش شدن و تبدیل رئیس مجلس به طعمه کشیش ناراحت هستند. به خصوص که بسیاری به دنبال یک رئیس جمهور حزب الله جوان هستند که مشخصات خود را چیزی در پارلمان نمی داند. همه اینها در حالی است که به نظر می رسد کار برای فرمانده سابق پلیس 92 و 96 دشوارتر باشد.

این بار مسئله فقط رضایت نیست یا در سال 1400 نیست. چون تعداد زیادی شاکی وجود دارد و هیچ رقیب بزرگی وجود ندارد. بنابراین ، به احتمال زیاد آنها با چندین نامزد و رأی در انتخابات شرکت خواهند کرد و نیازی به وحدت نخواهند دید. امسال کالیباف جنگ سنگین تری را نسبت به سالهای گذشته در پیش دارد. زیرا او باید شورای وحدت و شورای ائتلاف نیروهای انقلابی را متقاعد کند و حتی در این صورت او تنها تیرانداز نخواهد بود. وی با نامزدهای دیگری مانند ضرغامی ، دهقان ، سعید محمد ، محسن رضایی و دیگران روبرو خواهد شد.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید