چرا اروپا نگران از بین رفتن برجام است؟

[ad_1]

ایسنا: یک کارشناس روابط بین الملل گفت: آنچه اکنون در اولویت است این است که کشورهایی غیر از ایالات متحده به تعهدات خود برای اعتماد سازی در ایران عمل کنند ، در غیر این صورت دیگر جایی برای همکاری و تعامل در آینده وجود نخواهد داشت.

حسن بهشتی پور با اشاره به رایزنی های هفته گذشته ایران و 1 + 4 وزیر امور خارجه و این سوال که در صورت بازگشت رئیس جمهور بعدی آمریکا به برجام ، اعضای توافق چگونه به برجام بازگشتند ، گفت: “به جز یک بیانیه” ما هیچ منابع معتبر دیگر ، بنابراین نمی توان گفت که مواضع کشورهای اروپایی لزوماً به ویژه قبل از این جلسه به طور قابل توجهی تغییر کرده است.

وی با اشاره به آنچه در رسانه های غربی در مورد عقب نشینی اروپا از موضع خود برای مذاکره در مورد موضوعات موشکی و منطقه ای و همچنین مذاکرات جدید درباره شورای امنیت سازمان ملل گفته شد ، اظهار داشت: در بیانیه نهایی درباره مذاکرات وزرای خارجه ایران و 1 + 5 این موضوع مورد توجه قرار نگرفته است ، به این معنی که می توان گفت که نه صحبتی درباره وضعیت جدید وجود دارد و نه این ادعاها رد شده اند. در همان زمان ، در این بیانیه بار دیگر درخواست ایالات متحده برای بازگشت به شورای امنیت سازمان ملل بدون پیش شرط تکرار شد و بعداً روسیه گفت که ایالات متحده باید بدون پیش شرط به شورای امنیت سازمان ملل برگردد و این مسائل نشان می دهد که اتحادیه اروپا نیز می خواهد بدون پیش شرط به شورای امنیت سازمان ملل برگردید.

چرا اروپا نگران از بین رفتن برجام است؟

این کارشناس روابط بین الملل ادامه داد: در صورت بازگشت ایالات متحده به برجام ، اروپا دیگر بهانه ای برای انجام ندادن تعهدات خود در برجام نخواهد داشت و شرکت های آنها دیگر مشمول تحریم های آمریکا نمی شوند ؛ “بایدن با حکم ممکن است تحریم ها را لغو یا متوقف کند و موارد تصویب شده توسط کنگره را به حالت تعلیق درآورد. علاوه بر این ، این تعلیق ها می توانند تمدید شوند. بنابراین آنچه اکنون باید منتظر بمانیم این است که ایالات متحده ابتدا به برجام بازگردد و ببیند که علاوه بر سخنان ، برای انجام تعهدات خود نیز اقدامی انجام می شود یا خیر. در این صورت ، اروپا دیگر بهانه ای برای انجام ندادن تعهدات خود ندارد و ایران ممکن است در این شرایط کاهش تعهدات خود را متوقف کند. اگر چنین اتفاقی بیفتد ، نظر مجلس شورای اسلامی مطابق با قطعنامه اخیر ارائه می شود ، اما همه چیز در مورد اقدامات ایالات متحده است ، نه لزوماً آنچه در آن آمده است.

بهشتی پور درباره رفتار سه کشور اروپایی به ویژه فرانسه و آلمان در طرح این موضوع در ماه گذشته اظهار داشت: “زمانی که ترامپ در کار بود ، اروپایی ها برای نشان دادن تعهد خود به شورای امنیت سازمان ملل تلاش کردند رفتار خود را نرم کنند. برخی از حمایت های آنها از برجام محدود به سخنان و مواضع سیاسی بود ، اما به هر حال آنها اقدامات قابل توجهی را در سازمان ملل و شورای امنیت برای حمایت از برجام انجام دادند.

با پیروزی بایدن ، آنها موضع قاطعی را اتخاذ کردند که قبلاً به دلیل نگرانی از ترامپ موضع نگرفته بودند و من فکر می کنم وزیر خارجه آلمان در مذاکرات آینده با ایالات متحده پیش قدم شد ، اما وقتی ایران را دید او می گوید اول شما برجام را اعمال می کنید و وظایف خود را انجام می دهید ، سپس ما در مورد مسائل بعدی صحبت خواهیم کرد. آنها دیدند که نمی توانند مانند گذشته عمل کنند و این روند را ادامه دهند ، زیرا اگر برجام طی دو ماه آینده اجرا نشود ، در عمل ایران مجوز لغو کامل برجام را صادر می کند و این روند به نفع سیاست های اروپا نیست. و علایق.

وی ادامه داد: من فکر می کنم که اروپایی ها واقعاً نگران از بین رفتن برجام هستند و این توافق نامه را مطابق با منافع سیاسی و امنیتی خود می دانند ، بنابراین حفظ آنها برای آنها مهم است.

این کارشناس روابط بین الملل تأکید کرد: “من فکر نمی کنم ایران با توجه به تغییراتی که طی سال گذشته قبل از تأثیر تعهدات ایالات متحده روی داده است ، حاضر به مذاکره یا بازنگری در متن برجام باشد. این قبل از برقراری مجدد برجام بعید به نظر می رسد که در برجام افزایش یا کاهش یابد. ایران پنج مرحله کاهش تعهدات خود را داشته است و در صورت انجام تعهدات خود ، ایران ممکن است قبل از این روند بازگردد. من معتقدم که اصلا نیازی به در این زمینه مذاکره کنید و با برخی از همکاری ها همه چیز حل می شود.

بهشتی پور در مورد درخواست آمریکا از عربستان سعودی ، امارات و برخی دیگر از کشورها برای ورود به مذاکرات منطقه ای با ایران گفت: مذاکرات در این سطح درخواست عربستان سعودی و اسرائیل است که می خواهند در مذاکرات شرکت کنند اما اگر بخواهند که ، آنها باید آماده باشند. “یعنی اتخاذ محدودیت در فعالیت های دفاعی و هسته ای خود و اجازه دادن به آژانس بین المللی انرژی هسته ای و بازرسان آن برای بازدید از فعالیت های هسته ای خود پس از اینکه ایران خواستار شروع چنین مذاکراتی است.

[ad_2]

دیدگاهتان را بنویسید