[ad_1]
ذبیحولا اعظمی ساردویی ، نماینده مجلس یازدهم ، درباره وضعیت آب کشور و حوادث خوزستان گفت: آب پشت سدها خوب نیست. همچنین ، میانگین بارندگی در سراسر کشور ، به ویژه در جنوب استان کرمان ، که 200 تا 250 میلی متر بارندگی داشت به کمتر از 50 میلی متر رسیده است ، یک فاجعه است. استان خوزستان نیز از این قاعده مستثنی نیست.
وی با اشاره به اینکه مشکل این است که ما تاکنون مدیریت استراتژیک در این زمینه نداشته ایم ادامه داد: چندین جلسه با وزیر نیرو ، معاونان و کارشناسان وی در این زمینه برگزار کردیم و آنها را به کمیته کشاورزی دعوت کردیم و مشکلات را مرور کرد. و در بعضی قسمتها نه همانطور که معاون وزیر نیرو اظهار داشت ، در تابستان در بخش کشاورزی با مشکلی روبرو خواهیم شد که اکنون با آن روبرو هستیم.
سخنگوی جیرفت و عنبرآباد گفت: اما آنها گفتند كه ما با كشت پاییزه مشكلی نداریم و امیدوارم كه همین كار باشد ، زیرا كشت در مناطق جنوبی استان كرمان به ویژه جیرفت و عنبرآباد از شهریور آغاز می شود تا آماده باشد ژوئن سال آینده “قسمت بعدی این است که ما باید یک ایده اساسی داشته باشیم ، که البته این به وزارت جهاد کشاورزی و وزارت نیرو برمی گردد.
وی با تشریح چگونگی زندگی مردم ما در این کویر و فلات یک کشور متمدن با ریشه تاریخی بزرگ ، افزود: “قنات ها هنر مردان ایرانی است و در این شرایط آنها در شرایط بحرانی و خشک زندگی می کردند و از قلب زمین آب استخراج می کردند ؛ متأسفانه ما کمتر به آن توجه کرده ایم و اگرچه بودجه ای برای ترمیم کانال ها در نظر گرفته شده است اما این کافی نیست.
وی افزود: ثانیاً ، همان آبی که در کشور در بخش کشاورزی برای استفاده بهینه در کشور موجود است ، باید به استفاده از آبیاری جدید و اصلاح شده بپردازد که وزارت جهاد کشاورزی 80 درصد یارانه می دهد و 20 درصد باقیمانده باید به باغبانان داده شود. “مشکل اصلی این است که در این حالت کشت انجام نمی شود ، بنابراین کشاورز و باغبان ما هنگام استفاده از آب قنات و چشمه و نصب سیستم آبیاری قطره ای ، کمی بیشتر آب می آورد ، بنابراین به جای پس انداز ، آن را در سفره های زیرزمینی قرار می دهد. کشاورز منطقه ای را که کشت می کند افزایش می دهد.
این عضو کمیته کشاورزی ، با بیان اینکه مصرف آب کشور غیرقابل کنترل است ، برنامه های قبل از انقلاب را یادآوری کرد: در برخی از دشت ها مانند دشت رفسنجان و اطراف قسمت جنوبی استان کرمان ، حفر چاه ممنوع شد. اما در یکی از دولت ها گفتند به مردم اجازه دهید چاه بزنند و کشاورزی کنند و نان و فاجعه بخورند که اکنون می توان گفت که تعداد چاه های غیرقانونی بیش از حد مجاز در کشور وجود دارد ، البته آمار دقیقی از آنها وجود دارد. مالک نیست
وی ادامه داد: یکی از عوامل اصلی فرونشست دشت ها همین مسئله است که به راحتی می توانم بگویم در دشت های رفسنجان و جهرم سطح آب زیرزمینی به عمق بیش از 500 متر رسیده است.
نماینده مجلس در بخشی دیگر از سخنان خود به نگرانی دیگر کمیته کشاورزی اشاره کرد و در مورد افزایش قیمت مرغ گفت: برای گوشت مرغ و تخم مرغ باید از سال گذشته تا سال آینده برنامه ریزی کنیم تا نتیجه را ببینیم ؛ اما از اواخر سال 1998 ، با برنامه ریزی ضعیف ، کمبود مواد اولیه و علوفه برای دام و طیور و رسیدن به مراحل جوجه کشی و جوجه کشی ، افزایش نرخ ارز و کاهش مداوم ذرت و جو نیز وجود داشته است. به عنوان مافیای وارداتی ارز دولتی ، انباشت و توزیع به موقع متعلق به آنهاست ، وضعیت در اینجا ادامه می یابد.
وی ادامه داد: در جلسه کمیسیون روز یکشنبه گذشته گفته شد که بیش از 3 میلیون تن دام در بنادر بوشهر و ماهشار و 6 میلیون تن در سراسر کشور وجود دارد اما عامل اصلی و مشکل اصلی انتقال آنها بود. این بدان معناست که مجبور است روزانه حدود 2500 کامیون را جابجا کند ، که متأسفانه کمتر از 2000 است. علاوه بر این ، باید روزانه حدود 150 واگن را جابجا کند ، که به حد نصاب نرسیده است. این امر منجر به افزایش قیمت مرغ و تخم مرغ شد.
اعظمی گفت: “امیدوارم برنامه ای باشد تا دولت بعدی با این چالش روبرو نشود ، اما می توانم بگویم که این وضعیت ادامه دارد.” وزارت كشاورزي به جاي نظارت بر وضعيت بارندگي در سال گذشته ، از فوريه جهاد را طراحي كرده است. مطمئن باشید اگر دولت آقای رئیسی ، به ویژه تهیه و توزیع به موقع دام ، اقدامی انجام ندهد ، با قیمت بالای مرغ تا شب عید مشکل خواهیم داشت. می توانم بگویم که امضاهای برجام در این زمینه بسیار مثر است و در غیر اینصورت در مرحله بعد ، وقتی ارز مورد نظر را حذف می کنیم که قطعاً در بودجه 1401 حذف می شود ، دیگر قیمت ها کنترل نمی شوند.
27219
[ad_2]